2019年2月27日 星期三

新竹美食 Layak punika kawicaksanan kanggo donya diwasa

新竹美食Ana pepatah sing ngomong: "Mung donya bocah sing bener utawa sing salah, lan wong diwasa sing becik." Iki minangka ukara sing nyentuh atiku. Aku mung bisa nyeseli yen aku ora ngrungokake ukara iki 20 taun kepungkur lan ora nyatakake ukara iki. Ngerti akeh alasan, nanging isih ora apik kanggo urip iki, alesan utamane yaiku yen kita manggon ing donya diwasa kanthi pedoman lan pandangane bocah-bocah. Malah "layak" iku ora ngerti, iki jenis, kesalahane rong pertandhingan donya, dadi aku rumangsa yen urip iki ora apik. Ing salebeting artikel saderengipun, "Nggabungake Tuladha, Nyingkiri Masalah Kanthi Alternatif," aku uga mbahas masalah iki saka perspektif liyane. Miturut pamikiran bocah-bocah, donya tansah ireng lan putih, tansah jelas, lan tansah duwe jawaban. Wong kudu apik utawa ala, amarga wong ing film TV apik utawa ala. Anak ora mikir babagan kerumitan alam manungsa lan ora nduweni daya ing lingkungan, lan ora mikir yen standar becik utawa ala ora gampang. Iku ora katon ala, nanging wong ala sing tansah nangani protagonis, wong sing apik kanggo mbantu protagonis. Nalika melu ing jaringan wong geger dipuntudhuh, asil asring ora kuwalik, sing umum sing dadi wong wadon nyoto lan dheweke ngandika, sing ora bisa ngomong sing tengen, iki kasunyatan sing donya iki ora kudu wong lanang ala Lan wong apik, sawetara mung beda standar lan latar. Ing donya bocah, kaadilan tansah ngalahake piala, amarga kita kepengin ningkatake kaadilan, lan kaadilan tetep ana ing pihak kita. Ana bakal tansah bali menyang wong, lan wong-wong sing bakal bantuan bakal tansah ngucapake matur nuwun, nanging sampeyan ora ngerti yen sampeyan mundhak wong sing tiba, sampeyan bakal dadi wong ala. Kurang luwih, dhéfinisi kaadilan lan piala ora gampang diprayogakaké. Ora ana standar objektif lan tetep kaya wong sing becik lan wong sing ora becik, sing apik lan sing ora becik. Miturut fakta yèn wong sing béda miturut wektu, papan lan barang, ora ana sing apik utawa ala ing donya. Sawisé wong duwé, bakal becik utawa ala. Lan kualitas saben wong beda-beda. Ing donya bocah, "sandi" tansah paling apik, lan ora ana sing liya. Kanggo nindakake samubarang, ngobrol, muter, muter, tansah menang, ilang, ngakoni, minangka kinerja sing lemah, yaiku kemampuan ora kaya kinerja manungsa. Aku mung, apik, apik, ora ala, ala, kudu dikalahake. Aku ora ngerti yen donya iku adil, lan ora ana sing kudu dadi milikku. Ing donya bocah, saliyane apik lan ora apik, divisi liyane yaiku kanggo wong-wong sing seneng karo aku lan wong-wong sing ora seneng karo aku, utawa sing aku lan wong-wong sing dudu aku. Sanadyan umume wong sing bisa dipercaya, dibagi lan diputer, anggere padha ora dadi umume, wong-wong sing ora bisa main bareng, dipercaya lan mbagi. Ora ketompo wae, sampeyan ora bisa kerja sama karo wong-wong sampeyan, bareng lan komunikasi, lan sampeyan ora bisa njaluk menyang omah kanggo muter. Ing donya bocah, putri bisa tansah ngenteni pangeran, lan pangeran tansah tresna karo putri. Lan ing jagad para putri lan para pangeran, tansah ana akhire urip. Ing donya diwasa, pangeran kerep tresna marang putri amarga kasugihan lan kaendahan putri. Putri bisa nunggu pangeran amarga kekuwatan lan kekayaan saka kulawarga. Kebahagiaan kasebut adhedhasar ijol-ijolan lan imbangan kapentingan ing antarane loro-lorone. Nalika kita nonton donya ing jagad, kita bisa ngira yen donya kurang rumit lan kita bakal duwe pengalaman sing luwih apik. Nanging ing kasunyatane, aku mung seneng banget karo ilusiku dhewe lan ora gelem metu, banjur gunakake cara mikir liyane babagan bocah-bocah. Alesané aku ora adil ing donya lan ora becik amarga donya banget ala, ala banget, lan uga akèh wong ala. Aku kaya wong sing prasaja, donya banget utang karo aku. Aku ora pengin dadi kotor karo wong ala, ora dadi wong jahat, aku arep netepi keadilananku, bener lan sederhana, luhur, lan ora bakal ngompromekake donya. Sing ngerti, sampeyan dadi bocah sing ora sopan ing donya diwasa. Wong diwasa iku bebas, bebas, lan duwe wates sing jelas antarane awake dhewe lan jagad. Ana uga standar sing luwih visual kanggo prayoga, sing paling apik, sing apik banget, kalem, keramahan, sinar matahari, positip, katresnan, bisa diarani mulia lan mulia. Kaya wong lanang sejati sing bener, kanthi rasa tresna, sopan santun, lan harmoni karo sapa wae, sampeyan bisa ngrasakake daya tarik kesenengane, tansah menehi rasa percaya diri lan rasa nyaman marang wong liya. Gambar iki ora ngerti yen wis ana ing atiku lan dadi standar. Nanging ing pirang-pirang kasus, iku ora ana bedane, lan ora ana barang sing aman kanggo wong nindakake iki. Nanging ing kasus apa wae, iki konsep lan pola prilaku sing saya banget setuju karo. Wong sing sopan bisa dadi Nilai. Tembung sing layak, minangka manifestasi saka diwasa wong diwasa sing sejatine, menehi rasa semangat lan panemuan, lan standar lan nilai dadi wong. Sawise matur, kepiye carane bisa rampung kanthi bener? Kaping pisanan, aja nyusahake wong liya utawa gawe masalah kanggo wong liya: Apa ing umum, ing perusahaan, ing omah, ing omah, ing meja nedha bengi, ing ruang pribadi, tumindak sampeyan adhedhasar ora ngganggu wong liya utawa nggawe masalah kanggo wong liya. Nggawe karya dhewe, ora nggawe alangan kanggo kolega lan panggedhe, iku tugas sing bener. Nemtokake aturan papan umum, netepi hukum lan hukum sosial, ora nggawe alangan kanggo wong liya lan lembaga manajemen, sing cocok kanggo masyarakat. Aja nyemprotake njaba, aja nyusahake para buruh sanitasi, aja nyusahake sup ing meja makan, banjur aja nyusahake staf layanan, iki kualitase individu. Atur lan rencanakake kanthi becik lan sugih, aja nyusah-nyusahake wong tuwa lan bocah-bocah, tambahake bebrayan, supaya kulawarga rumangsa tenang, tentrem atine, yen urip apik. Masalah iku soko sing ora dikepengini, apa sing bakal dadi jinak, lan apa sing ora dikarepake. Supaya ora ngganggu wong, mung supaya ora sengit marang wong liya. Bakal dadi wong populer, wong sing nduweni kualitas lan kesenengan dadi cedhak karo wong liya. Sawetara wong bisa ngomong yen sampeyan duwe masalah kanggo wong kabeh urip, ing kasunyatan, iki minangka cara bocah mikir, sing mikir sing everyone duwe masalah. Ing kasunyatan, cara diwasa iku kanggo ngganti masalah kanggo ijol-ijolan, lan bagean sing angel kanggo ngobrol babagan transaksi. Ngalih menyang barang sing sregep bebarengan, iku ora kerepotan, iku mbantu. Kapindho, aja ngadili apa-apa kanthi bener utawa salah, ireng lan putih: Ora ana prabédan ing pendapat, beda pendapat, beda pikirane lan prilaku. Aja nggunakake bener utawa salah kanggo ngukur, aja nggunakake standar sing bener kanggo ngukur. Sampeyan kudu pindhah menyang Tibet, ora kudu nganggo pesawat. Nyopir lan latihan diri beda-beda, proyek ora kudu rampung, lan ide liyane bisa luwih apik. Perkembangan ekonomi ora kudu sesuai karo pendekatan Barat, lan ciri-ciri Cina uga wis dikembangake kanthi apik. Nalika sampeyan ndeleng wong sing ngalahake wong, mungkin dheweke iku neuropati, utawa dheweke dadi korban sing nulak. Yen sampeyan ndeleng homoseksual, sampeyan kudu mangerteni yen iku minangka keputusan genetis, yen sampeyan ndeleng gambler sing kepengin banget, sampeyan kudu ngerti yen otak dheweke cacat ing pembangunan lan kemampuan kontrol diri iku beda karo wong biasa. . Sanajan wong ing saindenging jagad mikirake manawa donya iku papan swarga lan bumi, sawetara wong mikirake yen bumi tetep ana. Nalika saben wong mikir yen bumi iku pusat ing donya, sawetara wong ngakoni yen srengenge iku. Nalika saben wong mikir yen ilmu pengetahuan iku kayekten, lan hukum Three Newton bisa njelasake donya, Einstein nyatake yen relativitas lengkap. Nanging nalika kabeh wong mikirake yen kabeh barang ing donya iki kalebu saka atom, kita tansah nemokake yen ana elektron, wiji, proton, kuantum, quark lan malah senar. Apa sampeyan ngerti iki? Sing sapa ngerti. Science isih padha, ora kanggo sebutno sing liyane, satus wong nduweni serat pandang, carane wong bisa ngomong yen wong salah? Kajaba iku bocah, amarga padha butuh kepastian. Kapindho, menehi pitulungan marang wong sing butuh: Kualitas dhasar saka wong sing wis beradab modern iki uga prilaku dhasar sing sopan. Donya ora tansah adil lan adil. Ana tansah wong sing butuh pitulung saka wong liya kanggo macem-macem alasan kanggo metu saka alangan, utawa dhewe, utawa ora sengaja utawa ora langsung. Senadyan kita ora seneng nyusahake wong liya, wong liya duwe masalah, kita entuk inisiatif kanggo ngrewangi tangan sing mbantu. Saliyane nggambarake kecemerlangan, makna lan pangarep-arep alam manungsa, iku uga salah sawijining prilaku kita sing sopan. Prilaku kaya iki bisa nggawa kita rasa nyaman, rasa percaya diri, kesenengan, lan perasaan mulia. Perasaan iki bener minangka ganjaran, lan bakal ngalang-alangi wong-wong kita supaya menehi urusane. Nanging ing jero simpatine ora kaya wong biasa, amarga ing wektu kuwi manifestasi wong sing lemah, supaya kita isih kudu dadi angel banget, lan mbantu wong-wong sing duwe masalah. Papat, ngerti macem-macem jagad:https://www.teamo.com.tw/xinfood02.html Donya rumit lan maneka warna, lan ora ana hukum tetep utawa standar seragam. Wong sing dipérang dadi limang warna, saben nduweni budaya lan masyarakat dhewe. Wong Tionghoa seneng dadi abang lan putih, wong Kulon kaya tembaga, lan Afrika sing ireng. Mekar musim semi, seneng pante ing mangsa panas, werna emas lan woh-wohan akeh banget ing musim gugur, salju putih lan lalu lintas sing clogged ing mangsa, kompor lan panci panas, lan seneng saben mangsa. Telu agama-agama utama ing donya saben duwe ajaran, kebenaran, pamrentahan donya lan pracaya sing ora kaétung. Lomba padha, nanging dibagi dadi rong kelompok etnis lan atusan negara lan kelompok sing disebut, kabeh nduweni kabudhayan lan kapercayan dhewe, nduweni tingkah laku dhewe, lan uga nduweni beda sandhangan, pangan, papan perlindungan lan transportasi. A donya sing banget rumit iku donya sing ayu. Saben uwong sing nganggo seragam militer ijo lan percaya karo keyakinan bebarengan ora pengin bali. Nalika sampeyan mikir yen konsep etika lawas saka master lawas iku bebener ing donya lan budaya tradisional sing ora bisa dibuang, Barat uga ngrembug babagan cara kanggo nerusake teori-teori filosofis Aristoteles lan Goethe. Nalika akeh wong mikir yen ilmu pengetahuan iku cara paling apik kanggo mangerteni donya, akeh wong Amerika sing percaya yen Gusti Allah nitahake jagad, lan Santa Claus bakal menehi hadiah saben taun. Malah ing kulawarga cilik, telu utawa papat wong, sampeyan bakal nemokake yen kabeh wong duwe pribadine dhewe, preferensi, tindak tanduk lan cara pikirane. Malah karo akeh kulawarga anak, wis karakter beda, kemampuan lan ora kudu padha telung tampilan, iku mokal kanggo tuwuh munggah kabeh mau bakal urip beda, sampeyan bisa entuk sukses padha, melu ing Profesi padha . Yen sampeyan ora bisa ndeleng manéka warna lan manéka warna ing donya, nalika sampeyan krungu wong liya nyatakaké yèn ora setuju karo kowé, kabèh padha gludhug. Nalika sampeyan duka, sampeyan bakal ilang kemampuan kanggo ngurmati donya lan ilang kemampuan kanggo manggon ing donya sing apik. Mung nampa bhinéka donya, supaya Padhang pasuryan kabeh jinis iku lan uga gejala supaya jumbuh menehi hasil karo prekara-prekara sing anyar, gagasan anyar, kanggo nampa lan ngadhepi karo pikirane beda lan prilaku, lan bisa ngerti Standar lan nilai sing beda. Mung banjur sampeyan bakal ngurangi konflik lan konflik karo donya, karo masyarakat, organisasi, lan liya-liyane. Supaya bisa ngadhepi urip kanthi pasuryan sing sregep, urip, lan dadi wong sing sopan. Kalima, disiplin lan ati-ati: Language lan prilaku punika manifestation paling penting prayoga, kita kudu mbayar manungsa waé menyang basa tembung kanthi ngginakaken, ora bebas nggunakake basa ala, ora bebas nggunakake sawetara exaggeration, tembung emosi lan ungkapan, nggunakake cocok, tentrem Njaga kacepetan tartamtu lan ekspresi lembut lan kuat. Ingkang paling penting yaiku kanggo ngurmati, menghargai, memuji basa, dadi basa lan basa awak sing entheng, aktif, entheng. Aja kakehan nggunakake kritik, kritik, serangan, jotosan, peteng, ungkapan lan ungkapan. Duwe soko kanggo ngomong ora pribadine suta, iku wadhi, punika manifestation saka selfishness, punika prilaku paling cecek. Ing babagan perilaku, penting kanggo njaga gerakan lan prilaku anggun, adoh, tegas lan terus-terusan. Apa sing paling penting ora kanggo nuduhake gerakan kasar, perilaku sing gedhe, perilaku lan pergerakan kuat sawayah-wayah. Aja isin karo tumindak utawa basa apa-apa. Aja nyebabake wong liya malu amarga alasan sampeyan dhewe. Ana statement liyane sing padha: "Mung anak kudu mbedakake antarane bener lan sing salah, lan wong diwasa mung perlu mbedakake antarane kaluwihan lan cacat." Pro lan kontra kalebu apa sing cocok lan manawa bisa nyebabake kesulitan. Iki minangka salah sawijining kriteria kanggo penghakiman sing layak. Contone, yen sampeyan takon wong liya kanggo nuduhake sikap sampeyan marang sikap ing sawetara kesempatan, utawa yen posisi sampeyan bakal nimbulake bab liyane utawa karyane ditambahake, lan kanthi mangkono ngancam kapentingan liyane, ora pantes. Prilaku kita sing prasaja bisa nggawe wong luwih nyaman, luwih trep, lan luwih nguntungake, tinimbang nggawe wong ngrasakake alangan banjur, mung pengin nglakoni perilaku awak. Wong sing prayoga bakal nduweni hubungan interpersonal sing apik, yaiku hubungan sosial, rekan perusahaan, utamane hubungan keluarga, bakal rileks, harmonis lan lengkap. Contone, sampeyan bakal mangerteni tingkah laku lan pikirane garwane, ndhukung dheweke, ngajak dheweke manggon, lan ora bakal nyalahake dheweke nalika dheweke nemoni pacoban, dheweke bakal ngurmati dheweke, ngerti dheweke, ndhukung dheweke, lan ngajak dheweke. Ana kulawarga harmoni, hubungan sosial lan hubungan, iki urip wong sing sopan. Donya saka wong diwasa, kabeh prayoga, kudu didhasarake kapercayan. Mung nalika sampeyan yakin kanthi temen, sampeyan bisa ngembangake toleransi, empati, temperamen lan gambar, lan nggawe perilaku sing becik. . Mung kanthi kapercayan bisa bisa njaga sipat pribadine, kepribadian utawa karakteristik. Ana akeh jinis tindak tanduk sing beda saka masyarakat, kebutuhan, kualitas, lan gambar sing luwih dhuwur tinimbang tingkah laku wong biasa; jenis tingkah laku sing beda saka biasa, luwih dingerteni, simpatik, lan sopan. Zero kesengsem Paling dianyari: 18-11-29 11:22 Pambuka: Pikirane mung cahya sing nggambarake sejarah lan arah mangsa

沒有留言:

張貼留言